Home / Costa Brava / Girona
Girona View

Girona

Girona er en by, der ligger i den nordlige del af Barcelona, det er en by med en historisk fortid, monumentale samlinger og et kunstcenter der SKAL opleves. Byen er opkaldt efter de tre floder, da den ligger i dalen af Ter mellem floderne Güell, Galligants og Onyar. Til venstre fra Onyar finder vi Girona, der har vigtige bygninger for den morderne og noucentista tidsperiode.

Find din overnatning nu!

Dele af byen kan prale med den store bypark Dehesa der med 40 hektar og mere end 2500 banantræer, som er mere end 50 meter høje, fremkalder et billede af et Gotisk skib i en uendelig katedral. Midten af denne by er markeret med udseende fra den gamle by. I denne del er det gamle Benediktiner kloster  Sant Pere af Galligants grundlagt, kirken Sant Feliu og de arabiske bade, som går tilbage til det 12 århundrede. Ved gaden Forca kan man finde det jødiske kvarter.

Girona er en fantastisk livsoplevelse, så uanset hvilken dag det er på året er det værd at ligge et besøg forbi – men specielt i maj måned, hvor der er festivaller. Byen byder på the Festival of Religous Music, the Fair of Sant Narcis og the Procession of the Manaies the Good Friday, samt andre aktiviteter.

Her er en liste over andre ting man kan opleve under sit besøg:

  • Gå langs de gamle mure for at få en fantastisk udsigt over byen.
  • Besøg en af de mange smukke caféer.
  • Se de gamle smalle gader i den jødiske bydel.
  • Se Gironas festlige byliv.
  • Spil golf i de fantastiske omgivelser.
  • Luksus yachts i Spanien – Yacht tur med en af de største charter yachts virksomheder, der kan tage højde for dine krav.

Klosteret af Sant Pere af Galligants og Kapel af Sant Nicolau, er et smukt eksempel på den Lombard-stil de romanske bygninger fra det 12. århundrede før kristus har. Klosteret blev selv besat af Benediktiner rækkefølgen. Dette sted vil fange dig med sit omfangene og imponerende kloster, der gemmer en samling af vigtige jødiske smykker, der stammer tilbage fra det hebraiske samfund, der levede i Girona under middelalderen. I dag vil man finde Girona’s Museum of Archaelogy inde i klosteret, samt en præsentation af catalansk romansk arkitektur.

Siden det 12. århundrede var Colegiata of Sant Feliu en traditional del i Girona. Bygningerne inkorporerer forskellige arkitektoniske stile. Den indvendige indretning er bygget i romansk stil og skibet er i gotisk stil, den østlige facade er i barok stil. Indenfor er der gamle italienske grave og et mesterværk i catalansk gotisk stil, som er kaldt El Cristo Yancente fra 1350 før kristus. Denne historiske del, er kun en af mange byen indeholder.

De arabiske bade, som er bygget i Girona var tidligere huse for offentlige bade. Selvom navnet kan henvise til andet, er bygningen faktisk i romansk design, og arkitekturen har inspiration fra de tidligere romanske bade. Der er dog indflydelse fra Muslimsk arkitektur indvendig. Indenfor vil man finde tre rum:  frigidarium ( kold pool) , caldarium ( varm pool ) , og tepidarium ( varm pool) . Af disse tre rum , er det frigidarium skiller sig ud mest for sin slående design og layout.

Casas de l’Onyar – disse huse fra Onyar byen blev bygget i middelalderen. De er bygget af lyse farvede sten og byder på spektakulære udsigter over pladser med store søjler og små gyder. Dette sted er et af de mest ekstraordinære i Girona er bestemt et Must-see!

Girona har beholdt  mange moderne og middelalderlige pladser , med stærke påvirkninger af sin romerske , arabiske og jødiske fortid indlysende i arkitektur og design omkring pladser, ujævne gyder, smalle snoede gader og bygninger med ekstraordinær skønhed. Byen synes at forblive uberørt , som om tiden har stået stille .

Under dit ophold i Barcelona, er det muligt at komme til Girona med en enkel bus eller tog fra Barcelonas bymdite. Selvom man kan nyde denne smukke by på egen hånd, er det også muligt at bestille en tur med guide, som kan fortælle om Girona’s historie i detaljer.

Oplysninger

Adresse: Girona, Spain.

Transport: Tog – fra Barcelona Estació de Sants/Passeig de Gràcia/Aragó and Clot | Bus – fra Estació d’Autobusos Barcelona Nord.

Overnatning Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Overnatning Costa Brava


Scroll To Top