Home / Om Barcelona / Hvor man kan bo / Bydele i Barcelona
Neighbourhoods of barcelona to live

Bydele i Barcelona

Ciutat Vella – liste over lejligheder i Ciutat Vella

Bydele i BarcelonaCiutat Vella er en af de ældste kvarterer i Barcelona som navnet antyder (Ciutat Vella = “den gamle by”). Ciutat Vella er fyldt med gamle smukke gotiske bygninger, der har stået i mange hundrede år. Når man går rundt i gaderne er det næsten som at være i en labyrint af små gader fyldt med butikker, barer, cafeer og restauranter.

Hvis man er interesseret i arkitektur så kan man bruge lang tid i Ciutat Vella, specielt ved den gamle katedral, Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia, som er utroligt imponerende og næsten magisk. For at komme dertil skal man mod øst fra Las Ramblas eller sydøst fra Plaça Catalunya. Det ligger tæt på stranden og marinaen, så når du befinder dig her så nyd denne smukke del af Barcelona!

Kvarterer i Ciutat Vella

Barceloneta, Santa Caterina-Born, el Raval og Gòtic.

 

Eixample – liste over lejligheder i Eixample

Bydele i BarcelonaBarcelonas Eixample (som betyder udvidelsen) område er bygget op efter en plan der gør at det skaber et perfekt gitter set oppefra, med lige store veje og boligblokke der kun er brudt af de store diagonale veje der skærer igennem gitteret.

Eixample er fyldt med alle slags butikker og bygninger, fra designer butikker, til store kontorbygninger, til markeder, til spisesteder med mad fra hele verden. Der er også et kæmpe udvalg af smarte barer og restauranter hvor du vil kunne slappe af med noget lækkert mad og et glas Rioja. De fleste turister ser kun den store shopping gade Passeig de Gràcia og Gaudis kirke La Sagrada Familia, men hvis du har tid og energi til at udforske hele området, så får du en fantastisk lektion i modernista arkitektur og den del af Barcelona, som ligger udenfor turistområderne.

Eixample er delt af Passeig de Gràcia, Barcelonas største butiksgade fyldt med high-end designer boutiques, som løber fra Eixample Esquerra i vest mod Eixample Dreta i øst.

Offentlige transportmidler:
Metro linierne 3, 4, 5 og FCG toget kører igennem Eixample, omkring halvdelen af byens busser kører igennem området og alle natbusser har ende/start station ved Plaça Catalunya som ligger i den ene ende af Passeig de Gràcia.

Eixample området er lidt berømt for de specielle omstændigheder der førte til dets udvikling og opførelse. Da Bourbon murene der omkransede den gamle bydel endelig blev revet ned i 1854 begyndte den catalanske kulturelle Renaixença (catalanske stolthed, catalanske ånd) at vokse igen. I takt med at antallet af rige velyndere, der havde tjent deres penge på industrialisering, kom til, begyndte der at cirkulere utopiske socialistiske teorier i visse filosofiske kræse, blandt andet den hvor Eixamples tegner, Ildefons Cerdà i Sunyer, kom. Cerdàs plan for Barcelonas udvidelse var at skabe et lige socialt samfund ved at give alle den samme mængde plads og bygnings design. Det blev dog sådan, at så snart Eixample var bygget, begyndte rige industri magnater at true arkitekter til at lave deres huse så store og overdådige som muligt, for at vise rigdom og velstand. Det er derfor der idag er så mange modernista bygninger tegnet af store arkitekter som blandt andet Gaudí. Ifølge Cerdàs oprindelige plan var der også en maksimum højde på bebyggelsen, ligesom der skulle være en have i hvert boligområde, det er dog siden blevet bygget over af landudviklere med bedre indtjening for øje. Resultatet er det du ser idag, store have løse boligområder fyldt med biler.

Til trods for at i dags Eixample ikke er en akkurat efterligning af Cerdàs originale plan, byder nabolaget på hundredevis af interessante bygningsfacader og er et fantastisk sted at spadsere, især for de klaustrofobiske, som føler sig indelukket af de små tætte gader i de ældre nabolag.

Kvarterer i Eixample

Sant Antoni, Sagrada Família, Fort Pienc, Dreta de l’Eixample og Esquerra de l’Eixample.

 

Gràcia – liste over lejligheder i Gràcia

Bydele i BarcelonaGràcia var oprindeligt en uafhængig landsby, hovedsageligt beboet af folk fra arbejder klassen. Gràcia blev en del af Barcelona i 1897, under store protester fra byens indbyggere. Byen har altid haft et lidt anstrengt forhold til at høre til Barcelona, og beboerne har mange gange ytret ønske om at være “selvstændige”. Dette kan også ses i nogle af Gràcia’s område navne som Mercat de Llibertat (Friheds markedet) og Plaça de la Revolució (Revolutionens plads) og andre. Efter sammensmeltningen, fortsatte området med at være centrum for venstre-vinget aktivisme og modstand, selv under Francos regeringstid. Gràcias indbyggere vedholder stadig den aktivistiske ånd, hvilket kan ses på meget af det grafiti der er i byen som ofte er af politisk karakter.

I Gràcia er der et overraskende antal af modernista bygninger og parker, chique butikker og mange internationale spisesteder (specielt mange gode libanesiske restauranter). Området er relativt småt, hvilket gør det meget nemt at gå omkring.

Området består af en varieret blanding af folk fra den solide middelklasse til den mere boheme ungdom, som alle passer godt ind i et nabolag, som charmerer og forvirrer med dets smalle gader og mange torve og pladser. Fordi området er relativt urørt af turismen, bibeholder Gràcia en lokal charme, som desværre er forsvundet fra nogle af Barcelonas mere populære områder. Hvis du er i byen i august bør du tage til Festa Major, som er en ugelang fest, der tiltrækker folk fra hele Barcelona og opland til.

Kvarterer i Gràcia

Gràcia, Camp d’en Grassot, La Salut, El Coll, Vallcarca og Penitents.

 

Horta-Guinardo – liste over lejligheder i Horta-Guinardo

Bydele i BarcelonaHorta og Vall d’Hebron ligger i det øverste nord-østlige hjørne af byen. Horta mistede først dens status som selvstændig by i 1904, og byens mange små smalle gågader og gamle små bygninger vidner om tiden som lille landsby.

Området indeholder få landsbyhuse og borge fra Middelalderen, såvel som aristokratiske boliger, dateret til det 19. århundrede, da Collserola bjergene var et populært sted at bygge hjem for velhavende landmænd.

Som fuldstændig kontrast til gamle Horta, så er Vall d’Hebron bygget i 1992 til OL i Barcelona, for at huse et af de 4 stadioner der blev opført til OL.

Der er ikke særlig mange turister i området, da området mest består af beboelses bygninger og ikke så meget andet.

Offentlig transport: Metro: Horta, Vall d’Hebron, Mundet og Montbau.

Kvarterer i Horta-Guinardo

Baix Guinardó, Can Baró, El Carmel, Font d’en Fargues, Font del Gos, Guinardó, Horta, La Clota, Montbau, Sant Genís dels Agudells, Taxonera og Vall d’Hebrón.

 

Les Corts – liste over lejligheder i Les Corts

Bydele i BarcelonaDe fleste universiteter ligger i Les Corts, hvilket giver området liv og et ungdommeligt præg. Der er desuden en masse parker og grønne områder, og så ligger Barcelonas største sports attraktion, FC Barcelonas mægtige fodbold katedral Camp Nou, også i Les Corts.

Les Corts området er ydermere kendt for dets bagerier og små cafe’er med terrasser, hvor man kan nyde solen på årets varme måneder. Les Corts området er en sammensmeltning af internationale virksomheder, universiteter, hoteller osv. Les Corts er absolut et besøg værd.

Kvarterer i Les Corts

El Camp de la Creu-Loreto, El Camp Vell i la Plaça del Centre, Can Feu i Can Batllori, Can Sòl de Baix, L’Església i Can Rosés, La Maternitat i Can Bacardí, La Mercé, Pedralbes, Sant Ramon i la Torre Melina og la Zona Unversitària – Bederrida

 

Nou Barris – liste over lejligheder i Nou Barris

Bydele i BarcelonaI den nordøstlige del af Barcelona finder man Nou Barris området, kun 15 minutter fra centrum af Barcelona. I området kan man finde metrostationerne Viliapicina, Llucmajor, Via Julia og Trinitat Nova.

Området er hovedsageligt beboet af spaniere, modsat resten af Barcelona som er meget multikulturelt. Det gør at Nou Barris føles mere typisk spansk end mange af de andre områder i byen. Der ligger flere skoler og universiteter i Nou Barris, ligesom der også ligger flere parker, blandt dem Parc Turó de la Peira, Parc Esportiu de Can Dragó og den fantastiske Parc Central de Nou Barris med dens karakteristiske centrale dam.

Nou Barris er en af Barcelonas grønneste områder.

Kvarterer i Nou Barris

Can Peguera, Canyelles, Ciutat Meridiana, Guineueta, Porta, Prosperitat, Roquetes, Torre Baró, Torre Llobeta, Trinitat Nova, Turó de la Peira, Valbona, Verdum og Vilapicina.

 

Sant Andreu – liste over lejligheder i Sant Andreu

Bydele i BarcelonaSant Andreu er et fredfyldt nabolag beliggende i nord-øst Barcelona. Det er et område, som ikke mange turister kender, men det betyder ikke, at der ikke er noget at se i området. Gaderne og pladserne i dette område er præget af historie og man kan finde mange restauranter, og her serveres der nogle af de bedste tapas i Barcelona.

Kvarterer i Sant Andreu

Sants, Hostafrancs, La Bordeta, Poble Sec, Font de la Guatlla, Magòria, La Marina, Zona Franca og Montjuic.

 

Sant Martí – liste over lejligheder i Sant Martí

Bydele i BarcelonaSant Martí området er beliggende i den østlige del af Barcelona. Det er det næststørste område, størrelse- og befolknings-mæssigt, og det er her de fleste strande ligger eftersom en del af området ligger langs kystlinien. Det er kendt som et middelklassesområde med mange butiksområder, parker og underholdningsmuligheder. Historisk set er dette store område udviklet  mod  nord i løbet af 900-tallet, takket være Condal Kanalen, der transporterede vand fra Montcada til Barcelona.

De sydligere områder var dog ret tørre og ikke helbredsmæssige forsvarlige at leve i. Dette ændrede sig i 17.århundrede grundet en industrialiseringsproces, og området blev et af Spaniens vigtigste industriområder. I disse dage er det et af de mest livlige områder i Barcelona med mange butikker, fabrikker og industri. Dette område er en stor del af grunden til Barcelonas store økonomiske vækst.

Kvarterer i Sant Martí

El Clot, Camp de l’Arpa, La Verneda, Can Ricart, Provençals, Poblenou, Barri del Besòs, Diagonal Mar og Vila Olímpica.

 

Sants-Montjuïc – liste over lejligheder i Sants-Montjuïc

Bydele i BarcelonaMontjuïc har fået en helt ny identitet, da det er blevet transformeret fra en historisk militær højborg til en stor park om dagen og legeplads om natten. Der er et hav af aktiviteter, man kan give sig i kast med på Montjuïc, hvilket gør at hele området summer med energi og liv, ligesom der er et imponerende udvalg af verdenskendte kunstmuseer, teatre, restauranter, barer, cafeer og clubber. Da, der var OL i Barcelona i 1992, foregik det meste også på Montjuïc, hvorfor der idag er en masse sports faciliteter på bjerget der kan bruges til mange forskellige sportsgrene som f.eks. svømning, løb, mountain biking, klatring og tennis.

Området er sikkert at færdes i om natten, så man kan roligt tage derop for at få sig en drink i en bar, spise nogle tapas og kigge på de illuminerede springvand, der står op ved indgangen til MNACMuseu National d’ Art Catalunya (Cataloniens nationalmuseum). Om aftenen i weekenderne er her et fantastisk show med vand, ild og musik, som fortæller om den store magiske opstandelse af Montjuïc. Montjuïc er det store bjerg, der ligger  i det sydvestlige hjørne af byen, med grænse op til Poble Sec, og det er en af de ældste dele af Barcelona.

Igennem hele byens historie så var den der kontrollerede Montjuïcs top, den der kontrollerede byen. Det Laietaniske folk brugte stedet som deres base for at samle østers, indtil de blev fordrevet af romerne som grundlagde et tempel til Jupitor. Siden da har despotiske herskere bygget og ombygget Castell de Montjuïc, som ligger oven på en gammel jødisk gravplads (derfor navnet Montjuïc, den jødiske høj). I det 20. århundrede brugte General Franco Castell de Montjuïc det som hans forhørs hovedkvarter og et sted dybt inde i bygningens gange menes det at Francos beneméritos (de hæderlige a.k.a militæret) likviderede den catalanske præsident, Lluis Companys, i 1941. Fortet blev først tilgængeligt for offentligheden, da Franco donerede det til byen i 1960.

Kvarterer i Sants-Montjuic

Sants, Hostafrancs, La Bordeta, Poble Sec, Font de la Guatlla, Magòria, La Marina, Zona Franca og Montjuic.

 

Sarria-Sant Gervasi – liste over lejligheder i Sarria-Sant Gervasi

Bydele i BarcelonaDistriktet Santalo/San Gervasi er et venligt overklasse område bestående af stille, afslappede gader og pladser. Der, hvor gaderne Santaló og Mariano Cubi krydser hinanden, er dér, hvor der er den største koncentration af fashionable områder i hele Barcelona. De fleste som besøger dette område er unge og moderne mennesker, og der er derfor mange barer og clubber hvor man kan finde god musik, gode drinks og en masse sjov. På Plaça Francesc Macia finder du det bedste af det bedste af Barcelonas natteliv. Sant Gervasi er også et af de pæneste og sikreste områder at bo i, i Barcelona.

Collserola bjergkæden som er 17 km lang og 6 km bred, markerer grænsen vest for Barcelona, og hører under nabolagene Tibidabo og Vallvidrera.

Offentlig transport: Tibibus kører fra Pl. de Catalunya til Plaça Tibidado (helt oppe på toppen af bjerget), og den stopper kun en gang på ruten (hver 30 – 40 minutter – kun når Parc d’Attracions er åben). Den første bus kører fra Plaça de Catalunya en time før parkens åbningstid, og den sidste bus kører som regel fra Plaça Tibidado omkring kl. 22, men kørertiderne ændres ofte.

For nøjagtige køretider, ring til 010. Kørestols venlig. Et FGC tog (U7 linie) kører fra Plaça de Catalunya til Tibidado stoppet, det stopper ved foden af udkigget af Plaça JFK, hvor C. Balmes bliver til Av. Tibidado. Bus nr 58 kører også fra Plaça de Catalunya til Pl. JFK. Det 100 år gamle Tram Via Blau kører til Av. Tibidado fra Plaça JFK. og tager 5 minutter om at komme til Plaça Dr. Andreu, hvor detnfortsætter til Plaça Tibidado. Ikke kørestols venlig.

Et Metropas dækker togene med en enkelt billet, denne kombination er den billigste måde at komme op ad bjerget og det er den eneste måde at komme til kirken når forlystelsesparken er lukket.

Rester fra jern-og bronze-alderen der er fundet i Collserola bjergene, tyder på at der var beboelse længe før romerne slog sig ned i området. Efter romerrigets fald, lå Barcelona udsat overfor angreb fra de mange germanske stammer, hvilket gjorde at mange landmænd måtte rykke nord på for at forsvare deres områder. I de fleste af de sidste 1000 år har området været hjem for landmænd, som byggede områdets historiske kapeller og masías (traditionelle Catalanske landhuse). I 1860, med den industrielle revolution, begyndte folkene i Barcelona at opdage områdets potentiale for sommerhuse og udlejning.

I det sidste århundrede har installationer af togskinner, sporvogne og andre former for transport gjort det nemmere at komme til bjergene for de beboere, der ønsker at drage fordel af bjergenes tilbud.

Tibidado, det højeste punkt (512 meter) på Collserola bjergene, er der en 100 år gammel forlystelsespark og den populære Sagrat Cor kirke. Herfra kan man også se bakketopbyen Vallvidrera og kommunikationstårnet Torre de Collserola. Dr. Salvador Andreu er næsten egenhændigt ansvarlig for at Tibidado er blevet en så stor turistattraktion idag. Han stiftede i 1899 Tibidado foreningen og investerede selv kraftigt i området, installerede transport muligheder, byggede hoteller, byggede forlystelses parken og et stort og ekstravagant kasino, som dog ligger i ruiner nu. Kort efter blev området et eftertragtet område at bo i, hvorfor mange rigmænd kæmpede om at bygge de flotteste huse der. Det gør at bakkesiden idag har en række flotte eksempler på den tidlige modernista arkitektur. Mange af disse tidligere huse, er nu kontorer og skoler.

Kvarterer i Sarrià/Sant Gervasi

Sarrià, Sant Gervasi, Vallvidrera, Can Caralleu, Bonanova, Les Planes, Tibidabo.

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

where-to-stay-da neighbourhoods-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top