Home / Kulturen / Muséer / Museu Romantic
Museu Romantic

Museu Romantic

The Museu Romantic Can Llopis är belägen i en byggnad från 1973. Den har fått sitt namn från sin första ägare, Manuel Llopis. Llopis familjen har varit en av de mest framträdande i Sitges, med vin, sprit och druvor, företagare, advokater, historiker och diplomatiker. Familjens arvtagare Manuel Llopis Casades donerade byggnaden till Generalitat de Catalunya (Catalonia’s självständiga regering) för att den skulle bli ett museum. Familjen har alltid värnat om Renässansens kultur. Under 1946 började processen till ett museum. 1949 var första golvet klart och sedan hela den första våningen, vinfabriken, biblioteket och trädgården. Konstruktionen och väggdekorationerna bevarades från det ursprungliga huset.
.

Hitta din lägenhet nu!

Muséet visar upp hemmet, konsten och vanorna av den nobla Sitges familjen från 1800-talet. Just nu visar museet upp två samlingar.

Den romantiska samlingen, eller Coleccion de Romanticismo, är i kontrast med designen av huset. Första våningen återspeglar familjens liv, med matsalen, musikrummet, balettrummet, sovrummet, garderoberna och spelrummet.  Möblerna är från 1800-talet och är gjorda i Paris, av Murano glas och av bohemiska kristaller. Vinrummet, som idag har reducerats sett till ytan, brukade vara den största producenten av vin i Sitges. Vinrummet ligger under bottenplanet. I trädgården arrangeras varje år sommarkonserter organiserade av Sitgestio Cultural.

På andra planet, där städerskorna och assistenterna bodde, installerades the dolls’ collection. The Coleccion de Muñecas de Lola Anglada, köptes i färdigt skick 1961. Lola var en författare, illustratör och målare född i Barcelona år 1862. Samlingen har över 400 delar och och representerar flera olika stilar från 1600-talet till 188 talet. Dockorna var gjorda på flera olika material som trä, porslin och tidningspapper och vissa av de var mer avancerade och kunde göra rörelser och skapa musik.

Museet erbjuder guidade turer för grupper upp till 30 personer. Förutom turen i museet erbjuder staden också en annan guidad tur för turister. Museet är en del av fyra rutter. Ruta Literaria, går från den modernistiska scenen som Rusinol och Maragall delade under sena 1800-talet. Amerikanernas rutt, Ruta de los Americanos, visar arktitekturen från amerikanerna utvandrade till Cuba för att leta efter rikedom. The Malavasia routoute visar hur druvor filtrerades som var så populärt på en av de största vinfabrikerna i Sitges.

The Museu Romantic är för närande stängt.

 

bild: Enfo cc

 

Lägenheter i Sitges

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

museer

boende Sitges


Scroll To Top