Home / Cultuur / Musea / Museum Romantic
Museu Romantic

Museum Romantic

Het Museum Romantic Can Llopis is gelegen in een gebouw uit 1793. Het is genoemd naar de eerste eigenaar, Manual Llopis. De Llopis familie is een van de meest belangrijkste families in Sitges, met wijn, spiritualiën en druiven bedrijfsmannen, advocaten, historici en diplomaten. De families laatste erfgenaam, Manuel Llopis Casades, doneerde het gebouw aan de Generalitat de Catalunya (de onafhankelijke overheid van Catalonië) zodat het kon worden omgezet in een museum. De familie is altijd enthousiast geweest over de Renaissance cultuur. In 1946 begon de transformatie naar een museum en in 1949 werd de nobele verdieping geopend en daarna de begane grond, wijnmakerij, bibliotheek en tuin. De structuur en muurdecoraties van het originele huis werden behouden.

Vind nu uw accommodatie!

Het museum toont het huis, kunstwerken en gewoontes van de nobele Sitges familie uit de 19e eeuw. Het museum toont tegenwoordig twee collecties.

De romantische collectie, of Coleccion de Romanticismo, contrasteert met het interieur van het huis. De begane grond toont het leven van de familie in haar kamers, met de eetkamer, muziekkamer, danszaal, slaapkamers, kasten en speelkamers. Het meubilair is allemaal afkomstig uit de 19e eeuw, gemaakt in Parijs, Murano glas en Boheemse kristallen. De wijnmakerij is onder de begane grond. In de tuin worden elke zomer concerten georganiseerd door Sitgestiu Cultural.

Op de tweede verdieping, waar de dienstmeisjes en helpers woonden, is de poppencollectie geplaatst.  De Coleccion de Muñecas de Lola Anglada is gekocht in 1961. Lola was een schrijfster, illustrator en schilder geboren in Barcelona in 1862. De collectie heeft meer dan 400 stukken en presenteert verschillende stijlen en variaties die de stijl van de 17e tot en met de 19e eeuw vertegenwoordigen. De poppen zijn gefabriceerd met verschillende materialen zoals hout, porselein en papier-maché en sommigen hebben zelfs mechanismes zodat ze kunnen bewegen of zelfs geluid kunnen maken.

Het museum biedt begeleide tours voor groepen tot aan 30 mensen. Naast de museum tour, biedt de stad ook begeleide route tours voor toeristen. Het museum maakt deel uit van vier routes. De Literaire Route, of Ruta Literaria, gaat door de modernistische scene die Rusiñol en Maragall deelde in de late 19e eeuw. De Amerikaanse Route, Ruta de los Americanos, toont de architectuur van de Amerikanen die emigreerde naar Cuba, op zoek naar welvaart. De Malavasia Route toont druiven stam die zo populair was en in de geschiedenis een van de grootste wijngaarden in Sitges.

Het Museum Romantic is momenteel gesloten.

 

Featured Image: Enfo cc

 

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

museum-nl

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven