Home / Over Barcelona / Buurten / De prachtige stad Barcelona
a

De prachtige stad Barcelona

De prachtige stad Barcelona ligt aan de Middellandse Zee. Het is een stad die mogelijkheden biedt voor iedereen! Opgericht als een Romeinse kolonie meer dan 2000 jaar geleden, was de eerste naam van Barcelona; Barcino en maakte het deel uit van de staat Catalonië. Na vele jaren van lawaai, omkeringen, oorlogen en vele opstanden en oplevingen, waren de meest belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Barcelona het toetreden van Spanje tot de EU in het jaar 1986 en de Olympische zomerspelen in Barcelona in 1992.

Nos gusta Barcelona

Montjuic

In de omgeving op de Montjuic kunt u tegenwoordig het Olympische stadion of museum bezoeken, of een rustige wandeling maken. Door de heldere geschiedenis en het verfraaien van de stad vanwege de Olympische Spelen, heeft Barcelona veel te bieden en door zijn vele bezienswaardigheden is het een populaire bestemming voor toeristen over de hele wereld. Daarom zou u kunnen zeggen dat Barcelona nooit saai is! Of u nou door het oude stadje wandelt, langs de kust van Barcelona, het nieuwe en grote gedeelte met de naam Eixample, ofhet student- en artistieke gedeelte Gracia loopt, u zult zien dat de stad alles heeft te bieden voor iedereen.

Vind nu uw accommodatie!

De oude stad

In de oude stad, een zeer belangrijk gedeelte van Barcelona, vind u Barrio Gótico. Dit deel is eigenlijk het deel waaruit het huidige Barcelona ontstaan is, het echte hart van Barcelona. Sommige van zijn Romeinse bouwwerken bestaan nog steeds. Barrio Gótico en de buurt die eromheen ligt zijn vandaag de dag de meest trendy plekken van de stad, met veel cafés die ’s nachts open zijn. Ook wordt er beweert dat het een van de beste pizzarestaurantjes te hebben in de stad naast Passeig de Gracia. Deze plek werd een trendy, modemagneet voor mensen door de hele stad, zelfs voor degenen die de hoofdstad van Catalonië bezoeken.

De Ramblas

Zakkenrollers, massatoeristen, levende standbeelden, kunstenaars, schilders, bloemenkraampjes, buiten eten, de Ramblas!

De Ramblas is een lange, voetgangersvriendelijke weg die van Plaza Catalunya tot aan het Christopher Columbus standbeeld loopt vlakbij de haven. Wanneer u door deze groene wegen loopt kunt u de vibe van het karakter van Barcelona vrij goed voelen en zal u erkennen dat dit inderdaad een stad is die nooit slaapt. Als u de Ramblas niet ziet tijdens u verblijf in Barcelona, betekend dit dat u Barcelona niet echt heeft gezien.

U bent slechts een paar minuten verwijdert van de grote, indrukwekkende marktplaats La Boqueria, dat gevuld is met kleurrijke, exotische, tropische vruchten en groenten, een variërend aanbod aan vlees en vis, kaas en eieren. U moet echt een versgeperst sapje proberen terwijl u de rest van de markt verkent!

Net naast de Ramblas is het beroemde Opera huis, Liceu, evenals vele pleinen zoals het grote Plaza Reial. Dit plein barst van de restaurants, bars en clubs. De restaurants in de buurt van, of aan de Ramblas hebben niet het allerbeste eten en zijn vaak aan de dure kant vanwege het grote aantal toeristen dat er rondloopt. Toch is het een geweldige plaats om een biertje of groot glas sangria te drinken en mensen te kijken. Er zijn vele bars op de Ramblas waaruit u kunt kiezen, aangezien het het centrum van het nachtleven is.

Vooral in het district Raval, aan de linkerkant van de Ramblas zijn er vele leuke bars waar u wat tapas kan eten en wat kan drinken voordat u naar een van de vele clubs van Barcelona gaat. Een van de meest populaire op het moment is Roxy Blue Club vlakbij Plaza Catalunya. Het draait verschillende soorten muziek, zoals salsa, dance, pop en RnB en u kunt u zich hier makkelijk een hele nacht vermaken!

Barceloneta

Als u uw tijd in de buurt van of op het strand wil spenderen, is Barceloneta de perfecte optie. De stranden zijn zeer levendig tijdens de warme zomerdagen. Chiringuitos, bars aan het strand, kunt u vinden langs het hele strand, net als andere leuke plekken om wat te drinken en/of te eten.

Het Cuitadella park is op niet ver lopen en het is een geweldige plaats om te picknicken of om naar de dierentuin van Barcelona te gaan. Langs de boulevard zijn vele vis- en zeevruchtrestaurantjes gevestigd, net als aan de haven. In de straat Passeig Don Joan Borbó Comte Barcelona 53 kunt u zeer goede Spaanse vis- en zeevruchtrestaurantjes vinden met overheerlijke paella’s en ‘pan con tomate’ (brood met tomaat). El Rey de Gambas (de koning van de gamba’s) zal u verwennen met de beste gerechten en lekkere sangria op tafel!

De keuken

Als de Catalaanse gerechten u bevallen, aarzel dan niet en breng de smaak van Barcelona met u mee naar huis! De Catalaanse regio bevat de beste en beroemdste restaurants van de wereld en heeft geweldig eten, wijn en cava. U kunt leren hoe u de traditionele gerechten moet bereiden in de stad.

Er zijn veel verschillende eet- en wijntours, die u het een en ander bijbrengen over eten. Ook zijn er lessen te volgen die u leren hoe u een aantal van de populairste gerechten en tapas moet bereiden. U zal niet alleen leren om het te koken, maar u zal ook wat meer te weten komen over de geschiedenis van vele ingrediënten en kruiden. Aan het eind van deze ervaring, kunt u van het eten genieten dat u zelf heeft bereid onder het genot van een fles wijn of cava. Het is een leuke activiteit om te doen met vrienden of alleen.

Meer informatie

Gaudí en Barcelona horen bij elkaar. Park Guell, La Pedrera (Casa Mila) en zelfs de Sagrada Familia, wat een symbool van Barcelona is geworden en elke dag honderden toeristen trekt, zouden niet hebben bestaan als Gaudí er nooit was geweest. Probeer een gratis Gaudí wandel tour om alle grote meesterwerken van deze legendarische architect te bekijken.

Naast Plaza Espanya is een ‘magische fontein‘. Hier heeft u niks anders nodig dan een fles wijn en een kleine snack en u zult de combinatie van kleurtinten, licht, muziek en dansdeuntjes zeker waarderen.

Vervoer

Van de ene naar de andere interessante plek gaan is heel makkelijk in Barcelona. Met de beschikbaarheid van de bussen, taxi’s en de metro is het nooit een probleem om op tijd bij uw volgende bestemming te komen. Hoewel het systeem van de bussen een beetje ingewikkeld blijkt, is het systeem van de metro simpel, goed aangegeven en makkelijk om te volgen.

Een andere manier om veel van Barcelona te zien, is op de fiets. Deze populaire manier van vervoer word ondersteund door Barcelona. Met vestigingen door de gehele stad, is fietsen nu een makkelijke, betaalbare, milieuvriendelijke manier van vervoer door de stad. Een nóg sportievere manier om de stad te verkennen is te voet of joggend. Dit is een gekke mogelijkheid die goed is voor uw gezondheid en voor u brein.

Als u hier allemaal geen behoefte aan hebt, kunt u altijd een helikopter– of boot rit proberen! Deze ritten voorzien de klanten van buitengewone uitzichten over de stad, dat zelfs zijn inwoners nog nooit hebben gezien. Zoals u ziet, heeft Barcelona wat te bieden voor iedereen.

Accommodatie

Dan nu misschien wel het meest cruciale gedeelte van uw vakantie in Barcelona; de accommodatie. Wil u verblijven in een vakantieflat, een gedeeld appartement of in een luxe hotel? Het is niet makkelijk om een betaalbare flat of kamer te vinden om uw vakantie of lange-termijn woonplaats te vinden die ook nog eens goed gelegen is in Barcelona. Toch zijn er een aantal bedrijven die een goede service voor toeristen aanbieden.

Barcelona-Home is een bedrijf gevestigd in Barcelona, met meer dan 15 jaar ervaring in het helpen van toeristen, studenten en bedrijven die een accommodatie nodig hebben voor korte of lange termijn. Ook kunnen ze u helpen gratis toegang te krijgen tot bepaalde clubs. Ze bieden hun services 24 uur per dag, 7 dagen per week, in 11 verschillende talen. Voor meer informatie, zie www.barcelona-home.com.

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten de-stad over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven