Home / Cultuur / Buiten Barcelona / Dagtripje naar Andorra
Grandvalira ski resort Andorra

Dagtripje naar Andorra

Elk jaar bezoeken bijna 8 miljoen mensen dit kleine gebied gelegen in het hart van de Pyreneeën tussen Spanje en Frankrijk om het grote aanbod aan ski resorts, low-tax winkelen en spectaculaire landschappen te ervaren. Wilt u zelf ook uitvinden waarom dit gebied zo populair is? Dan is it een lijst met dingen die je moet zien en doen tijdens jouw dagtripje naar Andorra.

Vind nu je accommodatie!

Wat te doen:

Skiën:
Het skiseizoen loopt vanaf december tot april. Andorra is een ongelooflijke en betaalbare wintersport bestemming met tal van activiteiten voor sensatiezoekers zoals sneeuwscooters, skiën, ‘Speedriding’ (skiën en paragliding gecombineert) en hondensleeën. Er zijn 5 skigebieden in totaal, Grandvalira Pas de la Casa en Soldeu zijn de grootste twee, met meer dan 100 pistes! In Andorra worden ook internationale wintersport evenementen gehouden, waaronder de Ski Mountaineering World Cup.
Winkelen:

Andorra is ook een winkelparadijs met meer dan 2000 winkels, een voor elke 40 inwoners. Meritxell Avenue, gelegen in de hoofdstad Andorra la Vella, is een grote commerciële straat vol met winkels, restaurants en bars. U vindt ook veel massale winkelcentra in de buurt van Andorra, zoals Les Pyrenees, River en Andorra 2000.
De hele maand november is er een Shopping Festival waar je veel kunt winkelen, kunt genieten van de muziek van live DJ’s, straatartiesten en kunsttentoonstellingen.
Onthoudt wel dat je je niet teveel moet laten meeslepen want er zijn douane grenzen! Zorg ervoor dat u de limieten vantevoren controleert.
Vind meer informatie over een bezoek aan Andorra.

Wandelen:
Er is zo veel te zien in Andorra, zowel in de zomer als in winter. Het adembenemende landschap zorgt ervoor dat het een perfect wandelgebied is. U kunt zelf op pad gaan of een van de reeds uitgestippelde routes volgen. U kunt veel verschillende wandelroutes vinden op Andorra’s toerisme website.
Kuuroorden:
In het centrum van Escaldes-Engordany vindt je het Caldea Spa Centre. Hier kun je met behulp van de rustgevende behandeligen, massages, de jacuzzi en de sauna helemaal ontspannen.

Hoe kom ik er?

Bus: een dagelijkse busdienst is beschikbaar vanaf de luchthaven van Barcelona en het Nord station. De reis duurt ongeveer 3 uur.
Air: de dichtstbijzijnde luchthavens zijn Barcelona El Prat, Girona (Costa Brava), en de luchthaven van Carcassone in Frankrijk.

Veel mensen stoppen onderweg naar Andorra in de prachtige stad Barcelona! Als je accommodatie nodig hebt voor je verblijf in Barcelona, neem dan eens een kijkje bij Barcelona-Home.

 
 
 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buiten-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven