Home / Cultuur / Buiten Barcelona / Dagtrip Costa Brava
Coast of Costa Brava Spain with Blue Waters

Dagtrip Costa Brava

Dagtrip Costa Brava, leuk!

De Costa Brava ligt in de provincie Girona, met een kust van 206 kilometer die strekt vanaf Blanes tot aan de grens van Frankrijk. Wanneer u denkt aan de Costa Brava, kunt u het verkeerde beeld hebben. Waarschijnlijk denkt u aan hordes Britse toeristen en restaurantjes die niks anders serveren dan Brits eten langs de hele kust. Echter, u zult verstelt staan als u zich realiseert dat dit niet de echte Costa Brava is. In werkelijkheid biedt de Costa Brave mooie, rustige, brede stranden met schilderachtige dorpjes en verleidelijke restaurants die traditioneel Catalaans eten aanbieden. Het zou geen verrassing moeten zijn dat dit precies is waarom de Costa Brava een van de populairste vakantiebestemmingen is van Spanje.

 

 

De kustlijn is zeer gevarieerd en voorziet vrijwel alle soorten vakanties; een actieve watersportvakantie of golfen, een vakantie met vrienden of juist relaxen op een rustig strand met een goed boek. U zult erachter komen dat er zo veel te doen is dat onmogelijk is om alles in één vakantie te stoppen. U zal dus waarschijnlijk nog een keer moeten terugkeren!

Vindt uw accommodatie nu!

Dingen te zien en doen:

Het is onmogelijk om de honderden dingen die u allemaal kunt doen aan de Costa Brava te noemen, dus het beste idee  zou zijn om een dagtrip naar de Costa Brava in te plannen zodat u het zelf kan zien. Hier een paar dingen die u echt niet mag missen:

Empúries

Empúries is een archeologische plek vlakbij het dorp L’Escala waar u de resten van oude Griekse en Romeinse nederzettingen kunt vinden. Het is de enige archeologische plek in het Iberisch schiereiland waar de resten van een Griekse kolonie (Empiron) te vinden zijn. Het is mogelijk om deze plek via het dorpje L’Escala te bereiken, wat weer connecties naar Barcelona heeft via bus of trein. De plaats is normaal gesproken open van 10:00 uur tot 18:00 uur, maar is tijdens de zomermaanden langer open. Bekijk de officiële website voor up-to-date tijden en prijzen.

Cap de Creus nationaal park

Dit nationale park is het meest oostelijke punt van het Iberisch schiereiland en het eerste terrestrische en nationale marine park in Catalonië. Het beschikt over prachtige geologische formaties waarin de steile rotsen contrasteren met het prachtig helderblauwe water. U kunt er wandelingen maken langs de kust, aan watersporten zoals kajakken en duiken doen, een boottrip maken, of mountainbiken. Het is een geweldige locatie en u kunt er komen via de charmante dorpjes Cadaqués en Roses. Bussen gaan vanaf Barcelona en Girona naar beide plekken en daarna kunt u het park te voet ontdekken.

Cadaqués

Dit was vroeger een vissersdorpje en wordt beschouwd als het juweel van de Costa Brava. Vele artiesten en schrijvers (onder andere Dali, Picasso, en Federico Garcia Lorca) hebben genoten van een bezoek aan deze pittoreske plek. Dali’s huis bevindt zich net om de hoek in Port Lligat waar ook een museum, gewijd aan de artiest te vinden is.  Het huis geeft een fascinerend inzicht in het leven van Dali en zijn vrouw Gala, er is zelfs een fluisterkamer waar u tegenover uw partner kunt zitten en kunt horen wat ze zeggen; net alsof ze naast u zouden zitten en in uw oor fluisteren! Kaartjes om het huis te bezoeken moeten van tevoren gereserveerd worden en kosten €11 voor volwassenen, €8 wanneer u recht heeft op korting (studenten, 65+ers, en werklozen), en kinderen jonger dan 8 jaar mogen gratis naar binnen.

Roses

Roses is een voormalig Griekse kolonie en werd later een Romeinse kolonie. Het heeft veel archeologische ruïnes die u kunt ontdekken en is een andere, prachtige pittoreske plek om te bezoeken aan de Costa Brava. Er zijn ook vele watersport activiteiten die aangeboden worden.

Lloret de Mar

Lloret de Mar staat bekend om haar levendige nachtleven maar heeft ook vele andere activiteiten te bieden voor overdag; zoals watersporten, relaxen op het strand, of culturele bezienswaardigheden zoals Sant Romá Kerk, Santa Clotilde Gardens, en het Maritiem Museum.

Binnenland

Als u een ander landschap wilt, kunt u verder het binnenland in gaan om de mooie stadjes Girona en Figueres te bezoeken.

Hoe er te komen vanaf Barcelona:

Bus: Door middel van de bus, kunt u verschillende bestemmingen door de hele Costa Brava bereiken vanaf het Estacio Nord busstation  met Sarfa Bus Company

Trein: U kunt Blanes bereiken met de R1 (blauw) lijn. Vanaf Blanes kunt u een andere bus nemen naar elke andere bestemming in de Costa Brava.

 


Bekijk grotere kaart

 

Velen reizen naar de Costa Brava vanaf Barcelona voor een dag of een aantal dagen. Als u graag een accommodatie in Barcelona zou vinden, neem dan een kijkje op www.barcelona-home.com 

 

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buiten-barcelona

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven