Hjem / Daytrip to Tarragona
Roman Aqueduct Tarragona

Daytrip to Tarragona

Tarragona er den sørligste provinsen i Catalonia, Spania, og representerer en av fremtidens kulturelle og turistiske hovedsteder i området, med en stor variasjon i tilbud. En av de største attraksjonene er stedets privilegerte geografiske situasjon ved Middelhavet, nedover på kysten, bare 90 km fra BARCELONA. Du finner derfor et av de behageligste klimaene i Middelhavet. Det er også kjent for å sine gamle spor stående testamenter på Spanias glamorøse fortid, de forskjellige arkeologiske komplekser og museum som er spredt rundt omkring provinsen Tarragona og dets sentrum.

Finn din overnatting nå!

 

Tarragona er en by med svært gode forbindelser, med to motorveier og tre statlige motorveier som krysser området. Det har også forskjellige jernbaneforbindelser, busser, en stor havn og en flyplass som er bare 80 km fra den internasjonale flyplassen i Barcelona.

Sightseeing

Som Barcelona har Tarragona en tradisjon med å bevare arven fra sin Romerske historie, som i dag er på UNESCO verdsarvliste. Dette går ikke ubemerket forbi tusen av besøkende som byen mottar årlig. Murene, Pretorio, sirkuset, amfiteateret, forumet, teateret, Necrópolis, Paleocristina, steinbruddet i Médol, tårnet av Escipiones, Akvedukten av djevle-broen, Arken av Bará, Mausoleo de Cantcelles, Villa dels Munt og det arkeologiske museum er noen av de første eksemplene på historiske skatter man finner her. Faktisk, hele byen er egentlig et stort museum! Som du gjør i Barcelona, vil du oppdage hendelser til byens fortid ved å rusle nedover gaten og ved å gå inn i barer og restauranter som ligger i en av de mange bygningene som har bevart sine røtter.

Av alle sivilisasjonene som har bosatt seg i regionen, var det de romerske som markerte sin tilstedeværelse i størst grad, selv om under et besøk i Tarragona er det også viktig å oppleve byens to andre monumentale juveler: det ene er den middelalder fortid, og det andre er sporene fra moderne arkitektur. Bare gå rundt i byen som i det pittoreske Reus eller det hektiske Salou og oppdage den viktige kulturarven, sammen med de gjestfri innbyggerne.

Det kulturelle tilbudet i Tarragona er ikke begrenset til den romerske kulturarven. Byen er også vert for arrangementer som har vekket internasjonal oppsikt, som Fiesta de Santa Tecla i September, prosesjonene i den hellige uken eller det internasjonale mesterskapet i fyrverkeri i juli.

Også naturelskere er velkomne, siden mulighetene som blir tilbudt av Tarragonas nasjonalparker og hager er umåtelige. Det omkringliggende i Tarragona tilbyr en myriade av muligheter til sine besøkende! Bare 9 km unna vil du finne den store temaparken – Universal Studios Port Adventura – en veldig populær destinasjon for folk i Barcelona. Et lite stykke videre, perfekt for familie ekskursjoner, vil du finne en overflod av natur som Ebro Delta Nasjonalpark, gruvene i Benifallet og fjellkjeden Montsant. Andre besøk av stor interesse er ruten til Cistercienses Monasteries i Poblet, Santes Creus og Vallbona de les Monges, middelalderlandsbyen Montblanc og regionen Vinicola del Oriorat, gjenkjent over hele verden for sine fine kvalitetsviner.

Shopping og spising

Den største fordelen Tarragona har er at shoppere kan finne alt det de trenger innen gåavstand ved å rusle nedover Rambla Nova, en summende gate som går fra den travle Placa Imperial Tàrraco, byens knutepunkt for trafikk, til den berømte Balcó del Mediterrani. Langs lengden av Rambla Nova og på de omkringliggende gatene vil du finne alt fra banker til gullsmeder og alle typer tradisjonelle butikker som selger klær, sko, tilbehør og mer til.

I det Gamle Nabolaget, i en nesten svimlende perfekt setting, kan man fortsatt se eldgamle ruiner inne i noen av butikkene. Og i tillegg til det er det mange av de som også selger antikviteter. Uansett, du vil også finne flotte designer-smykker og berømte kunstnere som arbeider med kunsten å bruke dyrbare materialer. Dersom du kunne tenke deg å kjøpe fersk mat i en pittoresk setting, må du besøke Tarragona’s kommunale markeder. Hovedmarkedet, Mercat Central, ligger like ved Rambla Nova.

Hovedattraksjonene av provinsens gastronomiske attraksjoner er spesielt en rekke vin-relaterte aktiviteter, spesielt langs Penedés Vin og Cava rute. Det er også utallige gastronomiske festivaler hvor du kan nyte spesialiteter som calcotada (grillet vårløk) og xató (salat med torsk og escarole).

Hvordan komme seg dit?

Uansett hvor du BOR I BARCELONA, er en dagstur til Tarragona alltid en god ide, siden det ikke er langt unna! En dagstur til Barcelona er en vanlig tur å ta. Du kan ta toget som vil ta ca. en time, eller med bil som tar omtrent like lang tid.

Adresse: Tarragona, Spania.

Tog – Opp til 50 regonale og lang-distanse tog går hver dag til/fra Barcelonas Passeig de Gràcia stasjon via Sants. Busser går til Barcelona, Valencia, Zaragoza, Madrid, Alicante, Pamplona, the største byene i Andalucia, Andorra og nordkysten av Spania.

 Alle leilighetene i Tarragona er innen gåavstand til togstasjonene. Taxi og lokale tog kan ta deg videre.

For mer informasjon, sjek vår HJEMMESIDE.


Show larger map

Overnatting Barcelona

Vis alle

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Overnatting Barcelona


Gå til toppen