Home / Om Barcelona / Byen / Santa Maria del Mar – Havets Katedral
SANTA MARIA DEL MAR
SANTA MARIA DEL MAR

Santa Maria del Mar – Havets Katedral

Santa Maria del Mar er en Gotisk kirke beliggende i et af de ældste kvarterer i Barcelonas La Ribera og bygget i årene 1329-1389, hvor den middelalderlige Catalanske kultur nåede sit klimaks. Kirken er et fremragende eksempel på Catalansk Gotisk stil af arkitektur med en unik renhed over det massive bygningsværket.

Historie

Santa Maria del Mar går tilbage til 998. Bygningen vi ser i dag, blev etableret til at blive lavet i 1324 ved kendelse af Ærkebiskop Bernard Yulya, som overtog protektion af kirken. Kirkens opførelse startede d. 25. marts, 1329, da den første sten blev lagt af Kong Alfonso IV af Aragon, som er markeret på fronten af bygningen på Catalansk og Latin. Dens vigtigste arkitekter var listet Berenguer de Montagut og Ramon Despouy. Under opførelsen af kirken var alle de vigtigste håndværkere af La Ribera en del af byggeriet. Væggene, side- kapeller og facader var færdige i år 1350. I 1379 var der en brand, som beskadigede mange af de vigtige elementer i arbejdet. D. 3. november, 1383 blev den sidste sten lagt og d. 15. august 1384 blev kirken erklæret for færdig og indviet. I 1928 ødelagde et jordskælv flere vinduer på den vestlige side af kirken. Billeder og barok altre blev ødelagt i en brand i 1936, og kapellet i den allerhelligste sakramente, blev tilføjet i det 19. århundrede.

Kirkens ydre udseende

Facaden på Santa Maria del Mar, giver udtryk af en massiv tung bygning, men når du står i selve kirken, giver det dig en hel anden følelse. Det er svært at danne sig et helhedsindtryk af kirken, da kirken er omgivet af mange små smalle gader i Det Gotiske Kvarter, men når man står på klos hold kan man sagtens se, at kirken er en middelalderlig bygning. Det er bemærkelsesværdigt, at nord-vest tårnet er bygget tilbage i 1496.

Kirkens Interiør

Kirken giver udefra indtryk af at være et massivt og tungt byggeri, men når man først træder ind i bygningen bliver man overrasket over at træde ind i et stort åbent rum med masser af naturligt lys, som passerer gennem de store høje vinduer. Kirken bruger meget billedsprog i dens interiør, hvilket også er brugt meget i andre store Gotiske kirker i Barcelona.

Hvis du vil opleve og bo tæt ved den gamle del af Barcelona, bestil din lejlighed i Det Gotiske Kvarter nu, hvor du kan bo i byen både luksuriøst og komfortabelt for gode priser!

Åbningstider:

Mandag til Søndag: 9 – 13.30, 16.30 – 20.
Søndag & helligdage: 10.30 – 13.30, 16.30 – 20.

Sådan kommer du hertil!

Kirken ligger på Plaça Santa Maria i nærheden af La Ribera, som er mellem Parc de la Ciutadella og Barri Gotic.
Det tætteste metrostop er Jaume I (L4 – den gule linje).
Bus stoppesteder: 17, 19, 40, 45
Barcelona Bus turist stoppested: Plaça de Palau.

 

 

Overnatning Barcelona

Se alle

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

the-city-da culture-da must-sees-barcelona-da about-barcelona-da sightseeing-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top